Wednesday, May 14, 2014

Det beste med London-turen var ikke London...


London-May 2014
(by Katinka Bakkland)


Selvfølgelig var det flott å dra til London! Det er en by man aldri blir lei. Det er så mye å se og så mye å gjøre. Det snakkes alle verdens språk rundt deg til alle tider og man kan av og til lure om det egentlig bor engelskmenn der. Det er en metropol med overflod av alt. Men det er altså andre ting jeg synes var flottere enn det å være akkurat der, i min favorittby:


1. Å få bruke tid alene med bare ett av barna.

- Når man har fem barn er det viktig å kunne bruke tid alene med ett av dem. Vi blir bedre kjent og får tid til å være oss selv sammen uten innblanding av andre. Herlig!

2. Vi hadde ingen avtaler, ikke noe stress.

- Vi kunne være et sted akkurat så kort eller lenge som vi hadde lyst til. (aner ikke hvor lenge vi var på Waterstone´s 5-etasjes bokhandel, men det var leeeenge. Men for oss var det helt perfekt lenge) Klokka var bare en kuriositet. Tid var ingenting.

3. Vi kunne velge og vrake mat

- Jeg elsker mat i alle varianter. Frokostbuffet med alt jeg kunne ønske meg. Alt fra croissanter og pain de chocolat til Hash browns og pork sausage. Og best av alt - jeg trengte ikke lage det selv! Og ikke trengte vi å verken ta av bordet eller vaske opp. 

4. Jeg klarte å slappe av

- Jeg er innmari dårlig på å slappe av. Det er alltid noe som burde vært gjort. Enten i huset eller med barna eller hva som helst. Det er ALLTID noe som burde vært gjort. Og jeg klarer ikke helt å la være å tenke på alt jeg burde gjøre til enhver tid. Men langt borte var det ingenting jeg kunne gjøre med klesvasken. Eller gulvvasken. Eller de vinduene på stua som fint kunne trengt en kjærlig hånd med klut... Jeg kunne suge inn inntrykkene av verden rundt meg eller bare ligge og slappe av med en god bok. Jepp! Jeg fikk endelig tid til å begynne å lese igjen. Utrolig deilig. 

5. Nok søvn

- Jeg er så dårlig på å slappe av og sove fordi jeg alltid tenker så altfor mye. Men når man ikke får gjort noe med noe, er det ikke noe vits å tenke på det heller. Da fikk jeg lagt ifra meg bekymringene. Så på tross av en seng så hard at den truet med å dytte meg ut igjen da jeg satte meg ned, sov jeg hele netter uten å våkne en eneste gang. Og våknet akkurat når kroppen følte det at det var greit. Å være uthvilt - hvilken luksus! 


*

Søndagens spasertur, langs den grønne engen med beitende hester, ikke langt fra det lille hotellet på landet, i sola og varmen og stillheten mens vi prater om løst og fast. Det er minner med følelser som kommer til å sitte i lenge...
A horse field in Harlow - by Katinka Bakkland
Ja, det koster penger å reise. Visst må man da fire på krava kanskje for å få skrapet sammen nok, men det er verdt det. Og det trenger ikke koste mye, man trenger ikke reise langt. Men å ta seg tid til hverandre, om det er med barn eller ektefelle (eller alle) og reise bort, bort fra en krevende hverdag, om enn i en stakket stund, kan gi kraft, styrke og glede og positivitet man kanskje av og til glemmer i en hverdag som av og til krever det beste av oss til det nest beste i livet...


No comments:

Post a Comment